O nas

Z miłości do pizzy

Cześć, jesteśmy Sebastian i Marcelina, twórcy Przenośnej Pasji!

Zanim zaczniemy o pizzy, pozwólcie, że się przedstawimy. Ja, Sebastian, kiedyś śmigałem po korporacyjnym świecie bankowości, a Marcelina miała do czynienia z liczbami jako księgowa i kadrowa. Razem mamy dyplomy Politechniki Wrocławskiej, ale jedno zrozumieliśmy – życie to nie tylko kody i tabelki!

Teraz historia pizzy. W 2017 roku natrafiłem na Vito Iacopelli na YouTube, a reszta to już historia… kulinarna! Wraz z Marceliną zaczęliśmy eksperymentować z mąką, pomidorami i wszystkim, co się dało wrzucić na pizzę. To było takie nasze kulinarno-miłosne laboratorium.

Długo zastanawiałem się, co zrobić z tą miłością do pizzy, aż w końcu postanowiłem rzucić pracę w banku. Tak narodziła się Przenośna Pasja – moje marzenie o podróżowaniu z przenośną pizzerią nie tylko po Dolnym Śląsku, ale również po całej Polsce i nawet Europie.

 

Teraz, jeśli chodzi o pizzę, to głównie ja, Sebastian, stoję za kuchennym kierownictwem. Marcelina? Ona była i jest moją najlepszą testerką – od samych początków, kiedy to testowaliśmy każdy gram mąki i każdy składnik. Dziś po prostu pomaga mi przy naszym wspólnym projekcie, dodając do niego swoją niezastąpioną kreatywność i wsparcie.

Dołączcie do naszej pizzowej przygody, bo tu nie chodzi tylko o jedzenie, ale o wspólne chwile i trochę włoskiego szaleństwa!

Pysznych kęsów,

Sebastian i Marcelina

 

Dlaczego pizza Neapolitańska?

Po pierwsze, bo to tam narodziła się pizza w Neapolu we Włoszech. Po drugie jest to jedno z najbardziej wymagających ciast do pizzy i najtrudniejszych w zrobieniu, a my lubimy jak jest trudno.

`nasze piece do pizzy

Korzystamy z certyfikownaych pieców przez stowarzysnie AVPN, dzięki czemu pizza w naszych piecach piecze się między 70-90 sekund.

Składniki naszych pizz

Staramy się łączyć tradycyjne włoskie składniki z lokalnymi polskimi dostawcami, dzięki czemu na naszych pizza zawsze jest jakościowo i świeżo

Przepis na pizzę

Korzystamy z przepisu na pizze neapolitańską, chronioną przez stowarzyszenie AVPN.  Dbamy tym samym o tradycję jak i podtrzymujemy ją.